Mai I'aso'aso i le Maufetuuna'i: Le Anatomy o Fa'amalu Fa'amalu (1)

Folasaga

O faamalu o ni soa i soo se mea io tatou olaga i aso taitasi, e puipuia ai i tatou mai elemene ma maua ai se lagona saogalemu i taimi leaga o le tau.E ui e masani ona tatou manatu faatauvaa i ai, ae o loʻo i ai se lalolagi mataʻina o inisinia ma mamanu e alu i le faʻaogaina o nei mea e foliga mai e faigofie.I lenei su'esu'ega, matou te su'esu'e i fa'amatalaga lavelave e suia ai le manatu o le "ivi'aso'aso" i se fa'ailoga o le maufetuuna'i i totonu o le tino o fa'amalu.

O Ivi 'aso'aso: Ivi tua o le Fa'amalu Fa'amautu

I le fatu o faamalu uma o loʻo taoto ai se seti o vaega maʻaleʻale ma malosi e taʻua o le "ivi'aso."O nei la'au pupu'e, e fa'asolo malie mai i le fa'atotonugalemu, o lo'o faia se sao taua i le fa'atulagaina o le faamalu.O ivi e masani ona gaosia mai mea e pei o u'amea, fiberglass, po'o polymers maualuluga.O le filifiliga o meafaitino e matua a'afia ai le malosi o le faamalu e tatalia tulaga eseese.

Le Anatomy o Fa'amalu Fa'apa

I tua atu o ivi, o le tino o fa'amalu fa'amalu e aofia ai se fa'asologa o vaega feso'ota'i e saofagā i le fa'atinoga atoa ma le umi o le faamalu.Sei o tatou talepe i lalo vaega autu e galulue tutusa e fausia ai se faamalu mautu:

  1. Central Shaft: O le totonugalemu o loʻo avea ma ivi tua o le faamalu, e maua ai le fausaga lagolago autu e faʻataʻamilo ai isi vaega uma.
  2. Ivi 'aso'aso ma fa'alava: O ivi 'aso'aso e feso'ota'i i le 'au tutotonu e ala i fa'alava.O nei fata e taofi mau ai ivi ivi, fa'atumauina foliga o le faamalu pe a matala.O le mamanu ma le fa'atulagaina o nei vaega e matua'i a'afia ai le mautu o le faamalu i tulaga matagi.
  3. Tamomoe ma Fa'ase'e Mechanism: O le tagata tamo'e o le masini e nafa ma le fa'ase'e solo lelei o le fa'alava matala ma tapuni.O se tagata tamo'e fa'atulagaina lelei e fa'amautinoaina e matala le faamalu e aunoa ma se taumafaiga a'o fa'atumauina le vevesi talafeagai i luga o ivi 'aso'aso.
  4. Canopy ma Ie: O le ufiufi, e masani ona faia mai ie susu, e maua ai le malutaga o le faamalu.O le lelei o le ie, mamafa, ma le mamanu aerodynamic e aafia ai le auala e taulimaina ai e le faamalu le timu ma le matagi.

5. Ferrule ma Fautuaga: O le ferrule o le pulou puipui i le pito o le faamalu, e masani ona faʻamalosia e puipuia ai le faʻaleagaina mai le aʻafiaga.Fautuaga i le pito o ivi 'aso'aso e taofia ai i latou mai le ati i totonu o le fao.

6. U'u ma U'u: O le 'au, e masani lava ona faia mai mea e pei o laupapa, palasitika, po'o le pa'u, e maua ai e le tagata fa'aoga se fa'aoga lelei ma le pulea o le faamalu.

I le isi mataupu, o le a tatou talanoa e uiga i lona OLA!


Taimi meli: Aukuso-25-2023